Header
Nu har vi haft sårvård även på KTC. Skit kul! Jag gillar verkligen detta, jag är typ helt lyrisk på KTC och tiden går så snabbt. Jag skulle velat ha en heldag idag istället för tiden räckte knappt till.

Idag fick vi se en massa olika förband. Jag kan fortfarande knappt vad de olika heter men det känns inte jätte relevant bara man kan funktionerna och när man sätter vad. Sen fick vi även se när sjuksköterskan satte en Pico undertrycksbehandling, häftigt hur sånt fungerar.


Här är en Pico, bild från google.

2 kommentarer

Emma

27 Nov 2014 23:17

Alltså sår är verkligen något som jag vill bli expert på! Hoppas man kan få någon mer ingående kurs när man har börjat jobba :D vi hade en jättekort på två timmar under hela studietiden, alldeles för lite tycker jag :(

Svar: Ja man kan nog gå sårutbildningar som ssk. Leder ju inte till en specialist men iallafall! Ja vår ssk sa det, många program har typ inget om sårvård alls och att vi fick relativt mycket utbildning om man jämför. Det är både ganska tråkigt och konstigt! Tycker du inte det? Något som vi kommer att jobba jäkligt mycket med och så får vi knappt utbildning i det?! Men läsa vetenskapliga artiklar ska vi göra....
blivandessk.blogg.se

Emma

02 Dec 2014 15:13

Haha ja! Göteborg är ju väldigt forskningsinriktat, så det är ju minst en vetenskaplig artikel i varje uppgift! Det känns som det iaf haha!! Men jaja, man får ta vara på praktiken och fråga massa massa! :)

Kommentera

Publiceras ej