Header
Hej vänner! 
Här kommer en liten uppdatering från praktiken. Har nu gjort mina första två dagar och jag tycker att det känns bra. Har mest gått brevid dessa dagarna, ställt frågor och observerat för att försöka få en bild av hur man jobbar på denna avdelningen och vilka typer av patienter som läggs in där. Dessutom vilka rutiner man har och vilket behov dessa patienter har. Det är faktiskt väldigt  att komma ut som T4:a eftersom att man har så mycket mer kunskap med sig. Man är inte helt lost när personalen pratar. Dock har vi väl inte läst jätte mycket om just ÖNH sjukdomar eller anatomi för den delen heller men det är för det mesta begripligt. 

Det jag har fått träffat på under dagarna är mycket käkkirurgi och även en del cancer. Vissa pat behöver bara smärtlindring medans vissa har hela rubbet cvk, sond, PEG, dropp osv osv. Många är yngre och klarar sig själv och andra är äldre och kan behöva hjälp med rubbet.

Jag är övertygad om att jag kommer att lära mig massor under dessa veckor och jag hoppas att jag kan känna mig säker i slutet av praktiken så att jag kan få gå ut på lite fältstudiedagar och få se ännu mer! Man kunde tex få vara på labb en dag och bara få ta venprover, hur bra erfarenhet är inte det? 

3 kommentarer

Emma

23 Jan 2015 18:00

Roligt!! :) Det lilla du skriver så märker man ju att det finns hur mycket som helst att göra. Det finns ju massa att träna på :D Kram

Svar: Ja jag trivs faktiskt jätte bra än så länge :D
blivandessk.blogg.se

Frida

25 Jan 2015 21:53

Åh vad kul att du trivs :D jag ska ut på VFU om en vecka, ska bli riktigt kul :)

Svar: Vad roligt! Var ska du ut någonstans? :D då vill vi läsa uppdatering om det på bliggen!
blivandessk.blogg.se

Frida

26 Jan 2015 22:45

Jag ska vara på ett äldreboende, en omvårdnadspraktik kan man säga. Vi ska dock få gå en hel del med ssk ändå. Självklart blir det uppdatering på bloggen! :D

Svar: Yaay toppen! Kul att komma ut och få röra på sig lite ändå :D
blivandessk.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej