Header
Den stora frågan haha! Jag har ju hela tiden varit ganska säker på att jag inte "bara" vill bli sjuksköterska. Även fast sjuksköterskeyrket absolut tilltalar mig och med tanke på alla olika inriktningar som finns så skulle det nog aldrig bli tråkigt. Men med tanke på min kunskapshunger så är jag mer eller mindre säker på att jag någon gång vill specialisera mig men den stora frågan är vad? Barndomsdrömmen är ju barnmorska och det är faktiskt inte helt borträknat. Jag tror absolut att det skulle kunna vara något för mig men jag skulle nog gärna vilja göra några fältstudiedagar på förlossningen först innan jag bestämmer mig. Och vad jag förstått så kan man som sjuksköterska göra fältstudiedagar bara för att få se och känna på yrket. Vad gäller ambulansen så behövs inga fältstudiedagar för jag vet vad det arbetet innebär. Sen finns ju såklart många fler inriktningar men jag tror att det är dessa två som lockar mig mest just nu. Jag behöver ju inte bestämma mig på läääänge men jag gillar kontrollen och det känns som att jag faktiskt behöver reflektera över detta nu för att inte bli för bekväm i sjuksköterskeyrket och sen aldrig specialisera mig. 

Det är ju en ganska stor sak att specialisera sig, det är inget man bara gör. Det är kostsamt och tar tid och energi och när man väl gör det måste det kännas helt hundra för annars är det nog lätt att man inte tar det på allvar och typ hoppar av. Vad jag förstått så är det faktiskt okej för många ambulansenheter att man arbetar som ambssk fast man är barnmorska egentligen. Anestesi, intensivvård och barnsjukvård är också okej. Så frågan är om det vore dumt att läsa till ambulanssjuksköterska då det är ganska smalt? Jag kan ju tex inte jobba som barnmorska då såklart men läser jag barnmorska så kan jag jobba som det så länge jag vill och sen få arbeta som ambssk efter... Det vore ju en vinst för en själv tänker jag. Som 2 i 1 liksom.

Jag vet inte vart jag ville komma med detta inlägg men jag behövde få ur mig lite tankar och få reflektera om framtiden. Hur som haver så är jag super nöjd med den fasta tjänsten jag nu fått, det är skönt att veta att jag har den och jag är helt säker på att om jag aldrig specialiserar mig så har jag ett grymt yrket jag trivs med att stötta mig mot.

1 kommentarer

blivandeanessk.blogg.se

08 Feb 2016 08:13

Ja, även fast man på pappret utbildar sig till "ett yrke" så finns det så många valmöjligheter så att man kan få beslutsångest. :)
Möjligheten att få "testa på" andra delar inom yrket tycker jag är en bra idé, speciellt om man ska spendera 1 - 1,5 år på en specialistutbildning. Då vill man gärna att det ska kännas rätt också.

Svar: Ja ansolut! Får mam ska man passa på att göra fältstudie dagar för som du säger så är det viktigt att det känns rätt när man ska utbilda sig under ett år + .
blivandessk.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej