Header
Från och med idag är jag LEGITIMERAD sjuksköterska! :D

3 kommentarer

blivandeanessk

13 Jun 2016 22:24

Socialstyrelsen arbetar på snabbt ser jag. =)

Svar: Ja det får man verkligen ge dom! De tog emot min ansökan i onsdags och idag fick jag mail om att jag från och med idag är legitimerad :)
blivandessk.blogg.se

SskBecca

14 Jun 2016 14:30

gött :D

Svar: Jaa :D
blivandessk.blogg.se

Anna

15 Jun 2016 21:44

Grattis till legitimationen!

Jag läser också till sjuksköterska i Halmstad, men vad tycker du egentligen om utbildningen? En del kurser som vi har läst känns väldigt oväsentliga, minst sagt. Har även hört en del som läst på HH att de inte varit nöjda. Känner du dig väl förberedd för att stå på egna ben nu?

Svar: Tack!

Åh vad roligt! Vilken termin läser du?
Jag gillar utbildningen över lag sen finns det en del kurser som varit mindre bra helt klart. Men det blir också vad man gör det till. Om en kurs känns orelevant så tror jag att det är viktigt att ställa sig själv frågan; Hur kan JAG göra den relevant? Trots att vissa föreläsningar eller uppgifter känns helt väck så tror jag att det är viktigt att försöka göra det till något nödvändigt för en själv. Precis som man på samma sätt läser en kursbok. Vad är viktigt för mig i just denna bok? Vad ska jag lägga krut på? Lägg inte så mycket fokus på sånt som känns orelevant utan lägg det på det som ger dig något.
Det är precis så du kommer få göra den dagen du är färdig. Vad behöver jag lära mig mer? Vad är mina svagheter?

Ja jag tycker att jag känner mig så förberedd som jag kan vara. Ta vara på din tid. Ta inte den enkla vägen och gör inte bara precis det lilla som behövs utan lägg överflödig tid på att plugga på sånt du känner att du inte kan. Det finns en gräns för hur mycket skolan kan förbereda dig inför arbetet. Resten måste du göra själv och mycket faller på plats på VFU:er. Knyt då ihop säcken och fundera tillbaka på vad du lärt dig hittils och hur det kan appliceras i vården ute på klinik. Det är en studieteknik du lär dig på vägen. Jag tror att många av dem som inte är nöjda över utbildningen lägger för mycket ansvar på skolan och för lite ansvar på sig själv. Det är helt klart en balans. Jag har själv vänner som läst på andra universitet som lagt VÄLDIGT mycket fokus på det vetenskapliga och de har skrivit mängder av A och B uppsatser. De har däremot inte haft känslan av att huvudämnet ligger på omvårdnad och dessa personer har också varit mycket imponerade över hur mycket omvårdnadsfokus vi haft i våra kurser. Sen vet jag om att man håller på att arbeta fram ett helt nytt sjuksköterskeprogram på HH och det bevisar ju att programmet helt klart har sina brister.

Jag hoppas du känner att du fått svar på dina frågor. Jag står på mina egna ben idag och det kommer du också att göra. Programmet kan kännas väldigt outvecklande i perioder men i den senare delen är det väldigt mycket som faller på plats och då börjar man äntligen förstå varför man läste de där "orelevanta" kurserna och vad de faktiskt givit!

Lycka till med dina fortsatta studier och hoppas du får ett fint sommarlov! Kram
blivandessk.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej