Header
Kursen är i full gång. I förra veckan hade vi vårt första obligatoriska seminarium. Det handlade om MI, del 1. Vi satt ca 20 pers i en och samma chat via adobe conect och pratade. Det gick faktiskt över förväntan. Jag förväntade mig att det skulle vara lite flamsigt och rörigt men det var faktiskt mer strukturerat än vad jag trodde ens var möjligt. Så nu är det första avklarat och godkänt. 

Nästa moment blir ett seminarium om professionsetik nästa vecka. Inför detta ska vi ha formulerat tre frågeställningar med utgångspunkt från litteraturen. Den bok vi har i denna del är SÅÅ tung. Jag har läst i princip hela boken och den är så seg och svårläst. Det är verkligen skillnad på kurslitteratur och kurslitteratur. Detta är en sån bok där man måste läsa de 7-mils långa meningarna två gånger för att kanske förstå innehållet. Men men, frågeställningarna är inlämnade och färdiga.

Det som också skulle göras i kursen var två paper om ca 1000 ord. Båda dessa är klara. Jag har lagt i en hög växel men jag gillar att jobba undan. Det ena papert ska in imorgon. Det lämnade jag in igår. Det andra papert ska in 23/1 så jag avvaktar att lämna in men den är också färdig. Skulle dessa vara godkända så har jag "bara" rapporten kvar som ska in nångång i mars(?) tror jag. Jag kan väl inte säga att jag är så jäkla nöjd över något av papersen. Vi har i princip inte fått några beskrivningar alls hur dessa paper ska läggas upp mer än att det ska sammanfatta litteraturen (lätt att sammanfatta flera hundra sidor på 1000 ord 🙄) men jag skickar in dom och får liksom ta kompletteringarna om det blir några. Det är ju inte mer med det helt enkelt.

Så det är status just nu. Det är alltid lätt att anmäla sig till kurser men desto svårare att fullfölja dom. Jag blir lätt lite lat och kan tänka "äh, jag skiter nog i det denna gången" och går in med inställningen om att "vi får se hur det blir". Nu har jag dock tagit mig så långt igenom momenten att nu finns det ingen återvändo. Jag tänker med andra ord ta mig igenom kursen oavsett vad. Jag har lagt så pass många timmar på detta nu så att det inte finns på kartan att slänga in handduken oavsett vilka motgångar jag eventuellt kommer möta. 

Ha det gott!