Header
Uppdatering, yaaay! Haha, nä men jag kände att det var dags för lite update igen. Som läget ser ut nu så är jag fortsatt mammaledig MEN jag har ändå börjat jobba igen, jippii. Jag har tackat ja till att jobba var 6:e helg (kväll) och lite fredagar då och då när det passar alla inblandade. Det låter kanske inte mycket och det är det faktiskt inte heller men det är ändå så skönt och roligt och jag uppskattar det så mycket. Under mina arbetade pass har jag verkligen fått uppleva hur mycket som verkligen sitter i ryggraden men samtidigt hur snabbt man tappar vissa saker som tidigare varit självklara. Utan att säga för mycket så har jag säkert genomfört hundratals peritonealdialyser under mitt första år som sjuksköterska men ändå när jag skulle göra min första sen uppehållet så var jag verkligen tvungen att tänka, så konstigt egentligen.

Men men, handledningskursen jag läser just nu är i fullgång igen. Jag har fått resultatet på det andra papert jag lämnade in 23/1 och det var godkänt. Jag har även genomfört seminariet i MI del 2, som också det är godkänt. Detta innebär att det enda som är kvar att göra är att lämna in rapporten den 6/3 och att sedan opponera samt respondera.  Så hur går det då med rapporten? Ska jag vara ärlig så vet jag inte. Jag har inte skrivit på den på flera veckor. Jag hatar den jävla rapporten. Jag vet om att jag har satt alla referenser och att jag ligger på runt 2800 ord, av 3500. Jag lär inte komma upp i 3500 men jag ska försöka skriva några hundra till iallafall. Sen är det bara att bearbeta texten, knyta ihop säcken och hoppas på det bästa.

Hoppas ni uppskattade lite uppdatering om än det inte är så mycket jag har att säga. Mammalivet dominerar just nu och så får det vara helt enkelt. Ta hand om er, Kram!

2 kommentarer

Anonym

24 Feb 2018 07:36

En fråga, delegeras inte påsdialys till undersköterskan i kommunen?
På sjukhuset kommer undersköterskan hädanefter sköta påsdialysen på avdelningen där jag arbetar.

Svar: Hej! Jodå, uskorna delegeras. Men först och främst tar delegeringarna oftast lång tid. Majoriteten uskor är inte bekanta eller bekväma med uppgiften och kräver då att de får se och göra flera gånger innan de kan delegeras. Dessutom är det ju ganska många uskor som ska delegeras innan vi sskor kan släppa uppgiften helt. För det andra så delegeras bara de pat som är stabila i vätskebalansen. Alltså brukar alltid sskorna ta de pat som precis fått sin pd-kateter under en rättså lång tid innan allt har blivit stabilt och alla blivit delegerade dvs :)
blivandessk.blogg.se

Bitman

24 Jan 2019 00:21

=)

Kommentera

Publiceras ej