Header
Förlåt för min totala frånvaro i några dagar men jag har på riktigt kört hemifrån lite innan 8 på morgonen och inte varit hemma förens halv 9 på kvällen. Så därför har uppdateringen varit ganska dålig.

Vad har hänt sen sist då? En del faktiskt. Igår hade vi introduktion i kursen. Vi gick igenom studiehandledning, schema och kursens olika förlopp. Vi kommer under dessa 10 veckor skriva uppsatsen(duuh?!) men också ha 3 seminarier. Till dessa seminarier ska vi ha skrivit olika delar av uppsatsen, läsa de andras delar och sedan ge respons och diskutera på plats. Vi fick även lite tips och trix inför själva skrivandet. Lite do's and dont's. 

Efter introduktionen så hade vi vårt första möte med vår handledare och gud så bra hon är! Strukturerad, planerad, omtänksam och väldigt engagerad. Vi fick hjälp att sätta vårt syfte, hon gav tips för hur vi skulle leta artiklar och hur vi skulle komma igång. Vi planerade även in 6 möten under de här veckorna. I början har vi ett i veckan och sedan färre men det känns riktigt bra. Det kallar jag verkligen för handledning. Så inför nästa vecka och andra handledningsmötet ska vi ha samlat ihop en hel hög med artiklar (minst 10) som hon får läsa igenom och ge respons på. Vi får ju även ställa alla våra frågor då som vi samlat på oss under veckan. 

Vi satt hela dagen idag på bibblan och pratade ihop oss, jag och min skrivarkompis. Vad vi vill ha med i introduktion, bakgrund och lite om problemformulering. Sen började vi söka artiklar. Vi började på databasen CINAHL och hittade faktiskt typ 9 artiklar som (vi tyckte) stämde in på syftet (nu vill vi bara att vår handledare också tycker samma sak, haha). Sen sökte vi med samma sökord på pubMed och fick typ huuuuur många artiklar som helst. Vi fick kombinera typ alla våra sökord i enbart en sökning för att få ner antalet och därifrån hittade vi typ 8 artiklar varav 3 var dubletter. Så med andra ord så har vi nu 14 artiklar, dessa är inte genomlästa än förutom abstracten som vi tycker tyder på att de svarar på vårt syfte. Vi kommer givetvis behöva solla bort en del därifrån efter att vi läst hela artiklarna.
Över lag så känns det bra! Vi har en databas till, PsycInfo att gå igenom och vi kan ju hoppas att det genererar en del artiklar till för isåfall borde vi inte vara långt från våra resultatartiklar.

Nu blev det väldigt långt, alademiskt och tråkigt men det är en del i sjuksköterskeprogrammet och man kommer till den förr eller senare :) Imorgon börjar vi skriva introduktion/bakgrund. Det blir bara halvdag imorgon men på fredag blir det heldag igen på bibblan och ska då söka på psychInfo.
Vi hörs senare i veckan, Kram! 


1 kommentarer

Christin

09 Oct 2015 13:37

Hej!
Du kanske inte vill eller får skriva ut det, men jag frågar ändå.

Vad har ni valt att skriva om för ämne i uppsatsen? Kommer ni att lägga upp den när den är klar så en annan har möjlighet att läsa? :)

Stort lycka till med både uppsatsskrivande och sista året på utbildningen!

Svar: Hej!
Tusen tack Christin, jag hoppas det kommer gå bra :D

Jag svarar på din fråga i ett separat inlägg längre fram!
Kram!!
blivandessk.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej