Header
Hej! Idag har vi skickat in våran uppsats som vi skrivit i kommunikationskursen. Det är ju sista veckan i denna kurs och jag måste bara säga hur skönt det är att vara klar med skolan. Iallafall i den bemärkelsen att vi inte kommer att ha mer förlagt på högskolan utan nu kommer nästan allt vara verksamhetsförlagd. 

Vår uppsats som vi skrivit har handlat om kommunikation med döva patienter. Uppgiften var upplagd på det viset att 4 A4 sidor skulle skrivas utan försättsblad och referenslista. Utöver det skulle vi ha med inledning, bakgrund, syfte, metod, resultat och diskussion. Vi skulle referera i flytande text vilket kan vara ganska klurigt enligt mig dessutom skulle vi använda oss av 3 vetenskapliga artiklar som skulle finnas med i resultatet. Därför var det väldigt viktigt att tydligt visa vem som säger vad och vi fick absolut inte skriva några egna tankar eller erfarenheter. Så vi har faktiskt lagt ner mycket tid på det men nu slutligen fick vi ihop det som vi ville och vi är väldigt nöjda! Nu har läraren dock 15 dagar på sig att rätta så nu är det bara till att vänta, som vanligt.

Förövrigt är kursen godkänd. Vi har ju haft en del andra småmoment i denna kursen men dessa har inte varit så stora eller avancerade. Det har dock varit väldigt givande och roligt. 

I denna kurs har vi även haft lite läkemedelsberäkning som vi har prov i på fredag. Det är den ganska enkla räkningen vi har men det är ändå 100% rätt på tentan så det kan vara ganska jobbigt ändå. Jag har bestämt mig för att räkna hela provet i lugn och ro och därefter räkna om igen och kolla så att alla svar överensstämmer och är troliga för frågan. Gör man bara så några gånger så borde det ju inte vara omöjligt att klara det. Men men jag har bestämt mig för att det inte är hela världen om jag inte klarar det. Då får jag ju helt enkelt bara göra om det! :) 

Nästa vecka är det ju praktik och jag fick reda på i veckan att jag ska få vara på kardiologi-sidan! Tjoho, det som jag ville! Nu får jag bara hoppas på att jag får bra handledare och att jag får ut så mycket som möjligt av tiden. Idag fick vi reslutatet på vetenskaplig teori och metod - provet och det var godkänt! Med råge. Jag hade 45,5 av 49 så de var snälla den här gången. 

Det var super skönt eftersom att det var den sista tentan kopplad till en kurs som vi har detta året! Visst vi har läkemedelsberäkningstenta den 2:dre maj men jag räknar inte den riktigt ;) 

Föresten, vill ni jag ska lägga upp detta provet? Jag kan göra det om ni vill men enligt mig var det inte ett så roligt prov. Men om någon vill, kommentera så gör jag det :)Precis som rubriken säger så är vi inne i en väldigt intensiv kurs. Det blir inte mycket tid över och den tiden som blir över går till ännu mer plugg. 

Just nu har vi endast ett grupparbete kvar att skriva och en uppsats som ska skrivas i par. Sen är där även en enskild uppgift men den är jag i princip färdig med vilket är skönt. 

Uppgiften som vi ska göra enskilt handlar om att man ska läsa en patografi och sedan prestentera den och sina egna reflektioner på ett seminarium. Jag valde att läsa "Ro utan åror" av Ulla-Carin Lindquist och jag rekommenderar den verkligen. Hon skriver på ett fantastiskt sätt trots det faktum att hon större delen av boken skriver med endast två fingrar på ett speciellt tangentbord. 

Imorgon har vi seminarium i Hälsoinformatik som vi har i grupp. Vi har tidigare valt en studie att granska samt fått svara på frågor. Ska bli skönt att få det gjort.