Header
Hejsan hejsan! Denna veckan har vi endast haft det praktiska provet ochh uppföljning utav vår fältstudiedag som vi hade för nån vecka sen. Resterande av veckan är det självstudier vilket är toppen eftersom vi har både seminarium och salstenta nästa vecka.

För att börjar med det praktiska provet! Ingen av oss visste vad vi skulle få göra när vi kom dit men vad som skulle kunna göras var: Att sätta PVK, ta venprov, kapillärprov, ge subcutan injektion, ta puls och blodtryck samt nedre och övre tvätt.  Vi var indelade i par och jag och min klasskompis blev tilldelade venprov och subcutan injektion och av det fick jag ge injektionen. Vi blev tilldelad ett fall och skulle sedan lägga fram en plan för hur vi skulle utföra detta, sen var det bara att sätta igång och prata med den hör dockan och göra våra uppgifter. Efter att vi var klara fick vi sitta ner pch berätta vad vi gjort och hur vi tänkt och reflektera lite om patientsäkerhet i de moment vi utfört. Vi blev godkända! :D 
Här kommer en bild lånad från google.se på en subkutan injektion.

Vi har även varit på fältstudier på sjukhuset i halmstad. Vi har då fått gå tillsammans med en T4 elev som visat oss livet på sjukhuset. Alla har varit på olika avdelningar men det har främst varit medicinska avdelningar och inte mottagningar.  Jag måste säga att det var uppfriskande att få komma ut lite även om det innebar tidig morgon och sen eftermiddag så var det verkligen kul att komma ut som ssk-student. Det kändes lite konstigt eftersom man är van vid att ha usk tänket i ryggen. Men men på sjukhuset fick jag ta ett blodprov och ge antibiotika två gånger. Fick även se när man drog en epidural och lite annat. 
Idag har jag pluggat, inte så överdrivet mycket men en del iallafall. Samma blir  det imorgon och på fredag blir det jobb!
Börjar bli nervös! Idag är det praktiskt prov! Iih! Haha, jag vet inte ens vad det är jag ska få göra utan det får man veta på plats! Bara jag inte får PVK så skulle jag bli så glad! Haha :D hör av mig sen om hur det gick
Hej! Har varit ledig idag! Skönt, inte gjort så mycket. Pluggat munhälsa bara :) självstudier imorgon så ska gå igenom lite då, ska även träna tänkte jag :) 
I tisdag var vi uppe i varberg! Det var en blandad upplevelse. Förmiddagen som handlade om lidande var väldigt känslosam, kanske inte lärorik iallafall inte faktamässigt utan snarare på ett helt djupare personligt plan. Den var iallafall väldigt bra... Är fortfarande berörd. 
Eftermiddagen var tyvärr rätt seg och tråkig då den handlade om nutrition och munhälsa. Inte mitt favoritområde direkt men ack så viktig :)
Somsagt imorgon är de självstudier och jag ska passa på att få en del gjort och att "ta hand" om mig själv lite med gym och lite sådant :)
Ni får lite bilder från föreläsningarna i tisdags