Header
Hämtade ut tentan idag och jag är nöjd över mitt resultat. Maxpoäng var 50, godkänt var 33 och jag fick 39,5. Rättningen känns schysst och de avdragen jag fått är befogade. Det är ju en väldigt bred tenta och vissa saker, som jag tidigare nämt, hade jag inte riktigt koll på. Jag trodde faktiskt att jag skulle få ännu färre poäng om jag ska vara ärlig. Oavsett, så känns det härligt att sista tentan är avklarad. Jag har fottat lite av tentan till er. Jag har absolut inte fottat hela av förklarliga skäl, den är ju på rättså många sidor! Jag bjuder på mina missar och min fula handstil. Trevlig helg på er!
JAG KLARADE TENTAN!! Är helt överlycklig just nu. Alla tentor är klara. Jag har klarat ALLA tentor. Hur sjukt är inte det? Det kommer några uppgifter under nästa kurs men inga tentor. Jag kommer inte behöva sätta en fot till i en tentasal. Känslan som jag har nu är helt fantastisk, som ett enda stort lugn. 

Imorgon åker jag och hämtar ut tentan, sen ska vi åka och käka frukost någonstans i stan och gå igenom den. Jag kommer nog lägga ut tentan här. Tror jag, är inte helt säker än men chansen finns. Hur som helst, jag är godkänd och får vara nöjd med det om så det bara var ett halvt poäng över gränsen. Examen är inom räckhåll, nu vågar man äntligen tro på det!
Hade en lyckad kväll igår. Vi hade så roligt jag och min handledare när vi var ute och åkte runt till vårdtagare. Allt flöt på och kvällen gick verkligen snabbt! 

Vi hade en del planerade insatser. Det började med att vi åkte och gav antibiotika till en vårdtagare med SVP, jag gjorde alla moment självständigt och jag tycker faktiskt att jag börjar känna mig säker när det gäller SVP. Jag har fortfarande inte satt en nål i en än men å andra sidan så är jag inte ett dugg osäker vad gäller just själva sticket. Det jag har tyckt varit krångligt är momenten med kranar och backflöde men det känns inte alls så krångligt längre utan börjar kännas tryggt nu. Jag var även med på en instillation av urinblåsan vilket innebär att man drar upp ett läkemedel, rikar patienten, sprutar in läkemedlet och sedan tar ut katetern igen. Jag har aldrig varit med om det, så det var faktiskt en bra erfarenhet. Därefter åkte vi till en vårdtagare med TPN som också kopplades i en SVP, vilket också gick bra! 

Utöver de planerade insatserna hade jag telefonen som vårdpersonal i halva kommunen ringde på när något var avvikande med en vårdtagare eller om de behövde ge v.b läkemedel. Jag fick ta alla samtal och ställa frågor för att sedan ta beslut om vad som skulle göras. Det är verkligen kul att bli utmanad och få lov att vara självständig och ta beslut. Såklart är det skönt att ha en handledare med sig men jag behövde inte lämna över något till henne utan göra allt själv vilket får mig till att växa i min nya roll. Det allra sista vi fick göra var att åka ut till en vårdtagare som sa sig ha bröstsmärtor och göra en bedömning. Det visade sig inte vara bröstsmärtor utan annan typ av smärta och vi gjorde inget eftersom det inte fanns något vi kunde göra. 

Allt som allt så var kvällen jättebra och jag är så taggad över att få jobba precis så här om bara några veckor!