Header
Igår var der examination av näst sista kursen för iår. Så jäkla skönt att lägga en examination på en måndag, innebär ju en hel veckas ledighet. Lyxigt värrre.

Examinationen gick superbra. Vi diskuterade mycket och fick presentera det vi fördjupat oss i. Allt var ganska avspänt och som lärarna redan förberett oss så var det ett bra lärotillfälle utan direkt prestation. Vi sammanfattade liksom de föreläsningar vi haft under kursen och knöt ihop säcken tillsammans. Jag tror samtliga deltagare blev godkända för lärarna verkade nöjda. Det enda som kan behöva kompletteras nu är begreppen vi skickat in enskilt. Men även där sa lärarna att det oftast är referenser man behöver ändra på.

Med andra ord så är denna kursen i princip slut. Skönt eftersom att denna typ av kurs inte är min kopp té. På torsdag ska vi lyssna på opponeringar, ska bli kul :)


Plötsligt händer det! Jag har alltid haft mina "ssk-förebilder" i kommunen och har alltid facinerats av deras arbete. Med andra ord så är det där jag skulle vilja jobba. Många säger dock att det är osmart att inte jobba några år på sjukhuset först och därför har jag bestämt mig för att göra så när jag är klar. Jag tänker dock inte sälja mig för billigt och har då som argument att det krävs att sjukhuset erbjuder mig en hel del för att jag inte ska ta mitt pick och pack och börja i kommunen iallafall. Nappar dom så nappar dom annars börjar jag gladeligen i kommunen min första sommar. 

Ni blivande sjuksköterskor som läser min blogg; Var vill ni helst jobba när ni är nyfärdiga? Kommun eller landsting? Och påverkar lönen det valet?

Hade varit kul om ni svarade för att se hur ni tänker! 
Sådär ja! Nu var den enskilda uppgiften med begrepp inskickad. Hoppas de gillar det och att där inte är allt för mycket att rätta till. Skönt att få det gjort och nu är det bara examinationen imorgon sen är mer eller mindre denna kursen klar. Jag känner mig lite nervös inför imorgon för dessa ämnen är ju inte min starka sida och det är ofta så att jag inte alltid förstår det jag läser. Psykologi kan ju vara lite luddigt. Men båda våra lärare har sagt att vi inte ska känna någon press och att examinationerna är bra lärotillfälle och att det räcker att man aktivt deltar så blir man godkänd. 

Jaja det får gå som det går. Det finns inget jag kan göra åt det nu. På torsdag ska vi lyssna på opponeringar, vilket ska bli kul. Jag ser verkligen fram emot att skriva C-uppsats själv. Men men, detta blev en kort uppdatering. Jag skriver mer nästa vecka om hur examinationen var osv. Ha det bra!!