Header
Jag har under senaste tiden varit lite (läs mycket) frånvarande, jag vet förlåt. Jag kan helt ärligt säga att jag inte har haft något att skriva om för vi har knappt gått i skolan och jag har inte pluggat alls mycket. Jag skrev dock provet i torsdags och det kändes bra. Var ett ganska lätt prov enligt mig, jag får bara hoppas att jag skrapat ihop tillräckligt med poäng för godkänt :) 

Imorgon börjar ny kurs. Kommunikation. Ska bli intressant tror jag. Den är iallafall inte så stor, 5 veckor och ingen tenta som examination. Har fortfarande inte fått något riktigt schema så jag vet inte riktigt hur jag går men jag får hoppas det blir lugnt så att man kan jobba lite också :) Sen om 5 veckor är det praktik! Wiiie, ska bli så kul :D
Torsdag morgon och det betyder heldag i skolan. Vi börjar med en föreläsning om läkemedelsberäkning och sen efter lunch så ska vi till sjukhuset för rundvandring. Ska bli spännande, jag har inte varit på Halmstad sjukhus så mycket tidigare så en rundvandring skulle göra mig gott :)

Om exakt en vecka är det ny tentan. Det är den sista tentan som ligger i en kurs vilket är skönt. Vi har ju däremot en läkemedelsberäkningstenta med fast utanför våra kurser. Nästa kurs är ju kommunikation och i den har vi ingen tenta så det är skönt. Kursen varar i 5 veckor sen är det praktik. 

Som ni kommer ihåg hade vi i förra kursen en lärare som inte var den bästa. Hon som undervisade i pedagogik men som själv inte var en så bra pedagog. Det visade sig att nästan 20% av klassen fick U på förra tentan vilket innebär att 1/5 del blev underkända. Jag tyckte det var rätt mycket. Jag själv blev godkänd men jag hade bara 3 poäng över gränsen. Så det var alltså på håret att jag också klarade det. 
Som jag tjatat om många gånger så är det snart praktik och jag ska vara på en kardiologisk och gastroenterologisk avdelning. Fick ett kompendium lite om avdelningen och tänkte dela med mig av lite bitar av den.


Jag tänkte att jag skulle läsa på sjukdomarna lite gran då och då när jag har tid. Inte så seriöst men lite gran mest för att vara förberedd. Sen ska jag även läsa i vård medicinsk tekniska bok om pvk:er, venprov, kateter, infusion psv osv för att vara förberedd med det också, vet dock inte när jag ska hinna med allt! Haha