Header

Sådär. Då var högsommaren över och vi är nu inne på sensommaren. Sommaren har gått väldigt bra utifrån mina förutsättningar. Jag är överlag nöjd med min insats. Jag har stött på bekymmer och jag har hanterat flera bra och andra mindre bra, såklart. Jag har en lång väg att gå men jag har samtidigt kommit en bra bit på vägen.

Sedan sist har det väl inte hänt jätte mycket. Den ordinarie personalen har kommit tillbaka och för tillfället är ju runt på 4 olika områden och täcker upp. Det känns bra. Vi har även fått vårt schema som ska löpa framöver. På detta schema jobbar jag även kväll vilket ska bli väldigt roligt men framförallt utmanande. Då har jag hand om halva kommunen och kommer få lov att prioritera det mest akuta och göra bedömningar på främmande patienter. Jag ser fram emot detta.

Jag har även kommit in på två halvfartskurser. Den ena; Gerontologi - teori, perspektiv och metod som börjar nästa vecka och den andra; Läkemedelsbiverkningar och läkemedelsrapportering utifrån ett sjuksköterskeperspektiv börjar v.45. Vi får väl se hur detta ska gå. Jag kanske har tagit mig vatten över huvudet men det får jag helt enkelt vänta och se. Jag tänker gå in för detta till 100% och sen får vi se hur det landar. Jag kommer givetvis uppdatera er om hur det går och vad jag tycker om kurserna. Nu har jag ju fått en anledning till att börja blogga igen hehe. Vi hörs inom kort, ha det så bra allihop!

Jag jobbar och jobbar och jobbar och jobbar och jobbar lite till. Herregud, heltid är verkligen hel tid. Full tid. Det känns som om att jag typ bor på jobbet. MEN jag älskar det! Jag gör verkligen det, vi har ett fantastiskt yrke. Jag planerar, leder, organiserar och bestämmer saker hela dagarna. Jag informerar, stöttar och finns till för vårdtagare och vårdpersonal. Jag fyller verkligen mina dagar med meningsfullhet.
Jag rondar med läkare, observerar förändringar och behandlar. Jag har satt nål två gånger för att förhindra utveckling av lungödem, jag har lagt om sår. Jag har skickat in väldigt dåliga patienter med ambulans. Jag har tagit massor med prover, jag har hållt massor av händer. Jag har symtomlindrat och funnit hos patienten som tagit sitt sista andetag. Jag beställer hem mediciner, ser till så att vårdpersonal vet vad de ska göra. Jag pratar dagligen med anhöriga och försöker göra mitt allra, allra bästa för att jobba med en helhetssyn. Jag är en sjuksköterska och jag får göra det jag älskar, varje dag.

Jag känner verkligen att jag hamnat på rätt ställe. Jag får ta ansvar, tänka själv och ta beslut. Jag har inte tillgång till en läkare alltid. Jag har bara haft ett akut läkarbesök. Det andra som inte är urakut får jag helt enkelt lösa själv. Jag är sååå glad för att jag inte valde ett jobb på en vårdavdelning, för där hade jag aldrig fått göra hälften av alla saker jag får i kommunen. Såklart har jag haft dåligare dagar.. I fredags till exempel fick jag hoppa över lunchen, jag fick beställa ett akutbesök med läkare och jag kände mig såklart misslyckad som inte klarade av situationen själv. Men jag måste ändå få lov att säga att detta gått över förväntan. Faktiskt. Jag har bara jobbat i två månader och jag har en lång väg kvar men jag trodde faktiskt att dessa första månader skulle kännas stormigare.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer.. Jag trodde att jag skulle kunna blogga hur mycket som helst men jag känner mig tom på ideér och det jag gör nu känns naturligt på något sätt så jag vet inte vad det är som skulle kunna intressera er. Därför ligger bloggen lite i viloläge och lär göra under långa perioder. Det jag kan berätta är att jag kommit in på en kurs, gerontologi - teori, perspektiv och metod. Vi får väl se hur detta går. Jag tänker läsa detta för att hålla igång studietekniken och för att samla högskolepoäng. Det ska bli spännande och se hur det kommer att gå med att jobba heltid och plugga halvtid.

Så med detta säger jag, på återseende. Vi hörs igen i framtiden. Ställ gärna frågor så är chansen större att jag kommer att motiveras till att fortsätta blogga. Ha det bäst!