Header
Sådär, då var allra sista examinationen avklarad och vi fixade det galant. Detta innebär nu att allt i skolan är färdigt och det är såå skönt med några dagars slappande nu inför examen. 

Dagens seminarium var anordnat som en minikonferans. Vi presenterade 3 grupper i taget och fick sedan agera panel och svara på auditoriets frågor. Allt gick bra och vi kände oss nöjda över vår presentation.

Imorgon har vi en till liknande dag men då är det vi som är auditorium och ska bara precis vara där. Därefter beger jag mig hem till en klasskompis och kraschar där ett tag innan hon kommer hem för sen är det dags att fixa till sig och ge sig av till examensmiddan, jag är SÅ taggad :D
Imorgon är det 5 dagar till examen. Det är min sista vecka i skolan. 3 år har passerat, 6 terminer är alldeles snart uppklarade. På tisdag presenterar vi vår sista inlämning och gör (förhoppningsvis) vår sista examination. Det är helt ofattbart, jag kan knappt tro att det är sant. Att jag har tagit mig igenom 3års högskolestudier, totalt 16år i skolan. Jag har gått i skolan non stop sen jag var 6år gammal. Jag började drömma om sjuksköterskeyrket när jag var 12 år och har sedan dess längtat tills den dagen jag är sjuksköterska. På fredag är den dagen här. Jag ska ta min sjuksköterskeexamen och jag ska påbörja nästa kapitel av mitt liv. Jag är snart i mål. 

Ursäkta min sentimentalitet men detta är nog bland det största i mitt liv. Och jag måste få lov att säga att jag är stolt. Jag är stolt över mig själv och över min prestation. Sjuksköterskeprogrammet har, i perioder, varit tufft men jag har aldrig ens tvekat över mitt val och jag har aldrig haft en tanke om att ge upp. 

Idag skriver jag mitt sista "inför-veckan" inlägg. Som ni redan vet har vi examination på tisdag och onsdag. Det blir dom allra sista lektionerna på högskolan i halmstad/varberg och jag hoppas innerligt vi blir godkända. För om vi skulle bli det så är det en stor sten som lättar från hjärtat på tisdag fm. På onsdag kväll är det examensmiddag med klassen, vi har hyrt nått flott ställe där vi ska äta tre rätters, ta gruppbild, leka lekar och bara ha allmänt kul! 

På torsdag är vi lediga och då ska det handlas inför examensfesten. På fredag börjar vi med champangefrukost på morgonen för att sedan ge oss av till skolan för mingel. Klockan 13:00 börjar cermonin som väntas vara över ca 14:30. Klockan 18 kommer gästerna och därefter ska jag bara njuta av den bästa tiden i livet och umgås med mina nära och kära.
Jag har börjat grunna lite på framtiden. Jag har som intention att jobba där jag tagit jobb nu i minst ett år, t.o.m lite längre då jag gärna vill ha betald semester nästa sommar. Sen funderar jag på att sluta hösten 2017 för att ge mig in i bemanningsvärlden istället. Inte permanent men kanske för ett halvår eller så över höst och vinter. Då får dem skicka mig vart dom vill i svergie (dem betalar ju boende och resor) och så tjäna in en hiskelig summa pengar för att sedan komma hem någon gång våren 2018 och därefter söka mig ett kommunjobb i den kommun jag bor i. 

Jag vet inte om detta är så lyckat egentligen men jag känner att om det är någon gång i livet som det faktiskt passar en att ta ett bemanningsjobb så är det ju medans man är ung och fri och då kanske man inte ska dra på det för länge tänker jag.. Och över sommaren vill man ju vara hemma så hösten -17 känns passande. Och anledningen till varför jag är sugen på bemmaning är dels såklart för pengarna men också givetvis för erfarenheten. Att få komma runt i olika verksamheter och testa sig själv och utvecklas. Man får nog mer skinn på näsan och kan bättre tala för sig. Dessutom blir man mångfasetterad med tanke på att man får se många olika saker. Detta är såklart bara tanke och det är nog svårare att faktiskt göra verklighet av det men man får väl lov att grunna känner jag så det tänker jag fortsätta göra!