Header
Då drar vi igång sista halvan av den sista terminen. VFU 4 står för dörren. Den nästsista kursen innan examen. Kurs nummer 16 av totalt 17st. 165hp är ihopsamlade, bara 15hp kvar..

Imorgon är det introduktion. Vi ska få ytterligare information om upplägget på kursen, vad som ska göras samt hur hela NKSE-delen kommer att se ut. Jag tror jag har det mesta rättså klart för mig men det är ändå skönt att få det förklarat för sig och att man får möjlighet att ställa frågor. Jag tror att vi är 30st rättså pirriga studenter som vet om att slutexaminationen står för dörren och bara det i sig väcker många frågor. Dessutom kommer studierektorn imorgon för att prata med oss angående examensdagen. Alltså hur sjukt är det inte?! Vår examensdag, den 3dje juni. 10 veckor kvar. Jag kan knappt fatta det.. 

Hur som haver så hade vi examination på närsjukvården i torsdags och det gick som förväntat bra och vi vart godkända. Härligt att kunna lägga hela VFU 3 bakom sig. I helgen har det inte hänt så mycket faktiskt, lyckades bli smittad av sambon på långfredagen och det är först idag som förkylningen lättat en aning. Så typiskt att bli sjuk när man ska vara ledig men jag är samtidigt tacksam över att kroppen tar hänsyn till att jag inte har tid att bli sjuk på arbetsdagar just nu. Jag har typ inte varit borta från skolan en enda dag på grund av sjukdom på tre år och tänker då inte behöva vara det under de sista 10 veckorna heller! Nu kör vi så det ryker, rakt in i kaklet. Förkylningen har däremot stoppat allt vad plugg heter och med andra ord har jag inte kollat på NKSE-tentor många minuter denna helg. Jag satt en timma i lördags men det var allt och det har jag faktiskt lite dåligt samvete för. Vad jag förstått i klassen så har majoriteten inte börjat plugga på NKSE förens typ nu och vi har ju ändå suttit sen i vintras och nött gammla tentor och bläddrat i litteratur så det känns ändå som vi kommit en bit på vägen. Det är svårt att veta om det kommer räcka till eftersom att man inte har en aning om vad som kommer dyka upp på tentan, det får man ta då och lita på den kunskap man skaffat på sig under dessa 3år. Det borde faktiskt gå!

På onsdag är det första praktikdagen på nya placeringen. Ska verkligen bli spännande och kul. Jag har höga förväntningar och hoppas att jag kommer trivas både på stället och med arbetsuppgifterna. Jag uppdaterar er i slutet av veckan, promise!
Det är helt otroligt, nu är snart halva terminen avklarad. Det som återstår är sista veckan av närsjukvården. Uppdateringen har väl varit sisådär under denna VFU:n men faktum är att det inte finns så mycket att uppdatera er om. Dagarna ser oftast likadana ut och jag springer runt och gör det som är kul. Har varit med diabetessköterskan en dag, gått på lab då och då, varit med på BVC och även varit med på lite utbildningar som övrig personal går på som tex i spirometri. Jag trivs väldigt bra, ibland kan det bli lite drygt att spola öron och ta blodtryck men det är över lag helt okej. På onsdag är det slutbedömning och på torsdag är det examination. Jag tror det ska gå bra faktiskt.

Vi har även fått vårt första utskick med info om nästa kurs, VFU 4. Vi har fått veta när NKSE:n skrivs (15/4) och vilka veckor bedsiden görs (v.16/17). V.17 får vi dessutom en muntlig genomgång av NKSE:n. Jag börjar nästan bli lite nervös över både tentan och bedsiden. En farhåga är att det kommer jätte mycket olika frågor på tentan som vi inte gått igenom eller som man glömt och inte kan svara på. Och en annan farhåga är att jag får någon blackout på bedsiden och glömmer något jävligt basalt som att inte sätta på mig ett plastförkläde eller liknande. Ja, listan kan göras lång och jag skulle helst av allt vilja spola fram tiden så att både NKSE och bedside är färdiga men jag får vara så snäll och vänta på min tur (tiden kommer nog gå tillräckligt snabbt ändå). Fyfan vad nervös jag är, bokstavligt talat. Jag måste sluta skriva nu annars kommer detta bara bli ett långt, tråkigt "jag-är-livrädd-inlägg". 

Hur som haver så har jag så smått börjat förbereda mig inför bedsiden genom att läsa igenom vårdhandboken och alla dom momenten som kan tänkas komma. Jag får hoppas att det räcker och att jag inte får något helt ofrämmande när jag väl står där och ska ha någon hökande över mig. 
Då har man anmält sig till distanskurser till hösten. Jag fick ett infall idag och kände för att leta reda på distanskurser utan obligatoriska träffar. Hittade en del och bestämde mig för att söka geriatrik, personcentrerad vård vid demenssjukdom samt åldrande och hälsa.

Geriatrik via jönköping som förstahandsval. Den är på 7,5hp och är på halvfart så det borde inte vara omöjligt att klara av under tiden man jobbar. Jag får se helt eneklt för det första om jag kommer in och sen då om jag klarar av att plugga samtidigt som jag jobbar. Jag kommer ju jobba heltid så det är ju inte säkert att man känner för att plugga vid sidan om och dår får jag hoppa av. Svårare än så är det inte men jag tänker ge det en helhjärtad chans. Jag tänker att man kanske kan en del av kunskap om det redan och även jobbar inom området vilket borde hjälpa en hel del. Det ska iaf bli kul att se om jag kommer in och det ska bli spännande att se hur ett annat lärosäte ser ut :)