Header
Ikväll var det dags för infomöte på Halmstads hemsjukvård och gud vilken upplevelse det var! Det snurrar så många tankar i mitt huvud att det lär vara svårt att somna ikväll, det tillsammans med massa kaffe är ingen bra mix ;) 

Men gud vad positivt överaskad jag blev och är nu till 100% säker på att det är inom hemsjukvården jag vill jobba när jag är färdig. De började med att presentera sig själva, där var både enhetschefer och anställda. De presenterade hur deras verksamhet fungerar och hur de jobbar. De gav  exempelfall på typiska patienter och insatser. Det presenterade både arbetstider och löner och jag är verkligen imponerad. De är mycket välkommnande till nya och vi hade möjlighet att redan ikväll byta kontaktuppgifter. Tycker nästan att det är lite synd nu att jag bestämt mig för att inte jobba i Halmstad för annars hade jag sagt ja direkt. De verkade så härliga allihopa och när de anställda, som dessutom var rättså nya syrror, berättade om deras första tid där så blev jag mer självsäker att jag också borde klara av att komma ut ny i hemsjukvården. Trots att det lite går emot normen. 

Så mina framtida planer just nu, på arbetsfronten, är att ringa runt till mina närliggande kommuner för att presentera mig själv, visa intresse och fråga hur de ställer sig till nya. Samt ta reda på vad behovet är. I värsta fall får jag bita i det sura äpplet och börja i Halmstad iallafall, inte för att det skulle vara jobbigt bortsett från pendlingen. Jag fick med mig en hel hög med argument varför en ny syrra kan fungera i hemsjukvården och varför man ska ge nya syrror en chans. Jag hoppas verkligen att jag får bra bemötande i de andra kommunerna för det hade varit SÅ skönt att slippa pendla och få ett jobb närmare hemma. Jag kommer ta tag i detta inom snar framtid för nu vet jag verkligen vad jag vill bli, kommunsjuksköterska!

1 kommentarer

Anonym

11 Nov 2015 19:16

Vad glad jag blir av att läsa det här inlägget!
Läser första året till sjuksköterska och har själv tankar på att börja jobba direkt i hemsjukvården.
Hade varit intressant att få höra närmare om arbetstider och löner och vilka argument som dök upp om varför en nyexaminerad sjuksköterska kan
fungera i hemsjukvården? :)

Svar: Hej! Åh vad roligt!! Jag ska absolut ta upp dina frågor i ett separat inlägg inom kort :) Kram!
blivandessk.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej