Header
Idag vart det heldag i skolan och jag mådde faktiskt bättre idag så bortsett från att dagen mestadels varit dryg och tråkig så var det faktisk okej. På förmiddagen började vi med intro till VFU 3 och 4 till termin 6. Därefter hade vi världens rörigaste och mest ogivande föreläsning om kvantitativ metod.  Herrre gud alltså, vem bryr sig på riktigt om sånt här? För mig är detta typ det tråkigaste man kan läsa om. Som tur är, är detta det sista i teori och metod vi läser. Sen är det över! Hur som helst så fick vi veta hur seminariet och uppgiften ska gå till. Vi ska tillsammans med skrivarkompisen läsa en artikel, svara på typ 9 frågeställningar som sedan ska diskuteras på seminariet. Tydligen var det inte så noga att man gjort allt till seminariet och om man inte fattade något så kunde man reda ut det på plats, SOFT! 

På eftermiddagen hade vi föreläsning om begreppsanalys och det är ungefär lika kul som det låter.. Haha, nä men föreläsningen var väl bra för vi fick veta vad vi skulle göra till seminariet. Vi ska välja ett begrepp i våra skrivargrupper och göra en liten begreppsanalys av det ordet. Vi ska till detta leta upp 4 vetenskapliga artiklar kring begreppet och slutligen göra en förklarande power point som ska skickas till läraren. Inför seminariet har vi tilldelas en skönlitterär bok som ska läsas och där man ska analysera hur just den boken beskriver det begrepp man valt. Sen ska man svara på en del frågeställningar kring boken och sist men inte minst gå på seminariet och diskutera vad man kommit fram till. 

Phu, det är mycket i denna kursen alltså. De har liksom klämt in hur mycket som helst. Inte nog med detta ska vi ju skriva tenta och hemtenta med.. Men men jag och min skrivarkompis började på den kvalitativa uppgiften idag och gjorde ca 2 moment av 3. Så den är snart färdig. När vi gjort den så blir det att koncentrera sig på den kvantitativa uppgiften och slutligen begreppsanalysen. Det som ska göras enskilt är med andra ord bara hemtentan och boken som ska läsas, så jag tror jag har koll på läget!


Kommentera

Publiceras ej