Header
Jag klarade bedsiden!!!!!!!!! Jag fick göra en jäkla massa moment bl.a sc injektion, såromläggning samt puls och blodtrycksmätning. Allt gick bra, jag var inte särskilt nervös och de hade inget att anmärka på. Jag orkar verkligen inte skriva ett helt inlägg om bedsiden just nu, har ni några frågor så ställ dom i kommentarsfältet så gör jag ett inlägg av det sen isåfall. Ett moment av två är därmed klart. Nu är det bara tentaresultatet kvar att vänta på.. to be continued. 

2 kommentarer

Hej

20 Apr 2016 21:13

Hej!
Jag har min bedside nästa vecka och undrar om du kan ge några konkreta tips på det man bör tänka på nu när du har fått godkänt?

En annan fråga jag har är vad är det frågar för typ av frågor efter du har utfört ditt arbete?

Jag har min bedside på akuten och är sjukt nervös :/

Svar: Hej!
Jadå jag har konkreta tips. Tänk basala hygienrutiner. Arbeta aseptiskt. Planera ditt besök/insatser, börja med det rena och avsluta med det smutsiga. Ta ID på i princip allt du gör. Presentera dig själv och vad du ska göra. Ställ öppna frågor. Ta ett status, ställ frågor och var intresserad och genuin. Märk alla läkemedel, kontrollera doser mot ordination och kontrollera utgångsdatum på det du använder. Följ upp saker, ger du ett läkemedel så följ upp effekt. Kolla upp läkemedel du inte har koll på, effekt/bieffekt. Arbeta lugnt och metodiskt. Fråga en kollega om du är osäker.

Frågorna efter handlade om lagar och förordningar. Kolla på dem innan!

Ta det bara lugnt! Du har pluggat i 3år och praktiserat massor med gånger, du kan detta egentligen. Du har kunskapen som krärvs, gör som du brukar fast var snäppet mer noggrann så kommer du fixa detta galant! :)
blivandessk.blogg.se

blivandeanessk.blogg.se

24 Apr 2016 11:51

Härligt. =)

Kommentera

Publiceras ej