Header
Då var vi igång igen! Jag har lyckats att bli sjuk här på "lovet" och har inte pluggat så mycket om man säger så ;) Lite har det blivit och främst av gamla tentor och power points. 

Idag var det dags för Barn-HLR och case-seminarium. Seminariet var väldigt lärorikt och roligt faktiskt. Vi gick igenom ett fall och fick verkligen prova på vårt kliniska tänkande. Till hjälp hade vi en lärare som kunde ställa följdfrågor som verkligen fick oss att tänka djupare och bredare. 

Barn-HLRen var också lärorik. Vi fick öva både på spädbarn och barn till tonåring. Jag har inte mycket att säga om det egentligen. Jag hoppas verkligen aldrig jag någonsin kommer att behöva använda mig av den kunskapen jag fick idag men det var absolut nödvändigt att gå igenom då vi inte får mycket med oss om vård av barn alls i denna utbildning. 

På torsdag har vi seminarium i medicin teknik och på fredag har vi föreläsning om psykisk ohälsa. Det ska bli intressant. Övriga veckan får gå till att plugga inför tentan.

4 kommentarer

Anonym

05 Jan 2016 22:59

Kan inte du lägga upp hur du pluggar inför tentor? jag är så himla dålig och lär mig aldrig av mina misstag!! :)

Svar: Jo det kan jag göra nån gång i framtiden :)
blivandessk.blogg.se

P

09 Jan 2016 20:39

Termin 6 startar alltså snart för dig.. Vafan ska jag läsa efter sommaren då hade du tänkt? :P

Taggad?

Svar: Japp näst nästa vecka ;) och T3 för dig, mycket kunskapsberikande termin du har framför dig :D

Haha jadu, du kanske kan tänka dig att fortsätta läsa här? Jag vet inte om intresset finns att läsa en nybliven ssk:s tankar.. Jag har velat fram och tillbaka om det är lönt att ha kvar bloggen när jag är färdig. Jag skulle gärna vilja ha kvar den men den lär ju bli skriven ur ett helt annat perspektiv och det vet jag inte om det intresserar läsarna :)
blivandessk.blogg.se

P

09 Jan 2016 20:39

I bloggväg då*

Emilia S.

09 Jan 2016 23:18

Hej! Tänkte fråga dig hur dina sommarjobb har sett ut under utbildningen?
Själv har man arbetat som vårdbiträde på äldreboende och gruppboende, med ganska låg timlön på ca 110kr/h.
Ska läsa nu min femte termin, och har fått erbjudande inom kommunen att arbeta som "lillsyrra" inom hemsjukvården under somamren. De erbjuder 23000:- (22000+ 1000 för erfarenhet) månadslön, dagtid 7-16. Jag vet inte hur jag ska ställa mig till denna lönen då jag tycker det är betydligt bättre jämfört med mina tidigare löner. Men kan inte låta bli tänka att jag kommer "enbart" ha kvar en termin på min utbildning, dvs att jag har mycket kunskap. Andra T4 får även samma lön om de t.ex. har arbetat tidigare inom vården. Vad tycker du?

Svar: Hejhej!
Jag är ju undersköterska sedan tidigare och har jobbat både på äldreboende och på sjukhus. Jag tycker defenetivt att du ska ta jobbet. Att jobba 7-16 är bra och 23K är väldigt bra. Syrrorna som anställdes på sjukhuset i sommras som nya fick 23,5K så jag tycker du fått ett mycket bra erbjudande. Hade jag varit du hade jag inte tvekat en sekund. Du kommer lära dig massor och arbeta nära sjuksköterskorna vilket är guld. Det du ska tänka på är att du inte ska ta ansvar för mer än vad en usk hade gjort och se till att du har delegering på allt som är utöver usk-uppgifter. Detta pga att om något skulle gå fel eller så, så kan din framtida legitimation riskeras. Som på samma sätt som för de syrror som arbetar innan de fått ut leg:et. Lycka till! Hoppas mina tankar hjälpt dig. Undrar du nått mer eller inte förstår hur jag tänker så skriv gärna igen :)
blivandessk.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej